DDA Canona

Merkel RX Helix Speedster .30-06 Fluted 51cm/okvir5m orange black
Komentari
589.999,00 rsd.
Cena sa PDV-om.
Šifra: 12865
Proizvod dostupan u našim maloprodajama
Za dodatne informacije pozovite nas na 016213223

Dostava na teritoriji cele Srbije

Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od preko 5.000 din

 Količina 

MERKEL RX HELIX SPEEDSTER

Helix Speedster – unapređen kundak - otvor za palac. Kao linearni repetitor sa usmerenom direktnom akcijom akcijom, Helix iz Merkela je postavio standarde u pogledu ergonomije i intuitivnog rukovanja. Sada je specijalista za lovački karabin iz Sula razvio kundak koji je skrojen za sistem Helix. Novi SpeedStock je plastična (palac) konstrukcija koja otvara novi teren za lovačku pušku. Sa OmegaGrip-om, koji je otvoren na vrhu, ovaj koncept kundaka kombinuje dva klasična principa kundaka u ergonomski i brzi novi razvoj. OmegaGrip vodi šaku i palac pri ponavljanju – kao na šinama. SpeedStock se po prvi put koristi isključivo na novom Helix Speedsteru.


OPUŠTENA POZICIJA ZA GAĐANJE
Kao i kundak sa otvorom za palac, novi SpeedStock omogućava opušteno pucanje sa strmim držačem pištolja i prstom okidača paralelnim sa osom cevi - obe obezbeđuju reproduktivnu, opuštenu poziciju za pucanje i optimalnu preciznost. Dobra ergonomija klasičnih konstrukcija kundaka sa otvorom za palac pri ispaljivanju jednog metka otkriva samo njihove slabosti prilikom ponovnog punjenja: uvlačenje palca u i iz otvora kundaka predstavlja smetnju kada se brzo ponovo puni. Novi SpeedStock eliminiše ovaj problem. Palac klizi duž ergonomskog oblika osovine u OmegaGrip u položaju za paljenje, kao na šinama – i ponovo izlazi kada se ponavlja. Pokretnim klizačem se takođe može lako upravljati palcem sa otvorenim SpeedStock-om i bez deformacija pri ponovnom hvatanju - još jedna bezbednosna i ergonomska prednost novog kundaka.

KUNDAK SA PODESIVOM VISINOM
Merkelova je dodatno optimizovala svoj razvoj kundaka. Češalj MemoriCheek-Piece koji se automatski podešava po visini, koji obezbeđuje ponovljivu zaustavljanje na obrazu. Opružni element za skladištenje sa memorijskom funkcijom podiže češalj kundaka glatko i bešumno na unapred podešenu visinu pritiskom na dugme.

PRIRUČNO I INDIVIDUALNO PODEŠAVLJENO
Vratilo je napravljeno od visokotehnološke plastike u dvokomponentnom procesu. Prihvatljive, gumirane oblasti su ugrađene u dršku pištolja, prednji deo i češalj. Površina SpeedStock-a je zrnasta za bolje prianjanje. Štaviše, dužina osovine se lako može prilagoditi lovcu i njegovoj odeći bez alata. U tu svrhu Merkelova nudi nosače kundaka u različitim dužinama, koji se lako mogu zameniti. Kundak je pričvršćen za sistem odozdo preko ekscentrično kontrolisanog konektora za telo kroz dršku pištolja. Ovo elegantno rešenje obezbeđuje da oblast hvatanja nema rupa za šrafove, što ponekad ometa rukovanje konvencionalnim držačima za palac. Okretna remena sa dugmetom koja se ovde koristi je takođe praktična: bezbedno zaključana remena za pištolj može se lako olabaviti sa njim, na primer, na strelištu i isto tako lako kasnije ponovo pričvrstiti.

SIGURNOST STRELCA
Sigurnost je dobar osećaj da možete bezbrižno ići u lov – jer sama puška nudi najbolje bezbednosne uslove. Zatvarač spirale je dalji razvoj klasičnog zatvarača sa rotirajućom glavom - nijedan drugi princip ne zaključava repetitore sigurnije. Kod Merkel Rx Helixa, zavrtanj sa rotirajućom glavom je kombinovan sa principom spirale da bi se formirao linearni repetitor. Zatvarač je inkapsuliran sa zadnje strane radi dodatne sigurnosti i protiv prljavštine.


Ručno okretanje RKS Helik-a se nalazi na vratu kundaka. Sistem stavlja pod napetost samo dodirom palca neposredno pre pucanja - i isto tako lako se može ponovo osloboditi.

SIGURNA FUNKCIJA
Sistemi za ručno pokretanje ponekad pate od nedostatka energije za paljenje. Patentirani sistem čekića sa čekićem na zglob je razvijen za RX Helix, koji isporučuje maksimalnu energiju paljenja: Za bezbedno oslobađanje metka.

DIREKTNA AKCIJA
Ponavljanje u pripravnosti je vrhunska disciplina brzog naknadnog udarca. RX Helix majstorski savladava ovu disciplinu.
Merkel RX Helix kombinuje rotirajući zatvarač sa istinskim linearnim dejstvom zatvarača kada je u položaju - bez i najmanjeg ometajućeg okretanja ili naginjanja kao kod drugih pušaka sa ravnim zatvaračem. Oko ostaje na meti, drška vijka je tačno iznad okidača. Ravna osovina u tradiciji pušaka Merkel Africa daje ovom pokretu neophodnu podršku.

Tehničke specifikacije:
Dužina cevi 51 cm
sa navojem za njušku M15x1
Uklonivi nišani
Magacin od 5 metaka
Kundak podesiv po visini
OmegaGrip
Ulošci meki na dodir
kundak koji se može ukloniti bez alata

Ocena:

Unesite kod sa slike

Vezani artikli


Srodni proizvodi

Merkel RX Helix Speedster 300WM 61cm/3m
Merkel RX Helix Speedster 308win 56cm/okvir5m
DDA Canona © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.