DDA Canona

Merkel RX Helix Explorer .30-06 56cm/okvir3m
Komentari
421.099,00 rsd.
Cena sa PDV-om.
Šifra: 12860
Proizvod dostupan u našim maloprodajama
Za dodatne informacije pozovite nas na 016213223

Dostava na teritoriji cele Srbije

Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od preko 5.000 din

 Količina 

Merkel RX Helix 

Kao linearni repetitor sa usmerenom akcijom(direktna akcija), Helix iz Merkela je postavio standarde u pogledu ergonomije i intuitivnog rukovanja.

Verzija: Sa navojem M15x1 i nišanima koji se mogu skinuti.

Prevedena prava linija
Linearno kretanje ručke zatvarača se prenosi na glavu u odnosu 1:2. U specijalnom sistemu spiralnih šina, lagano i tiho se pomera – i ponovo izlazi. Put koji se ponavlja je usmeren: Garantovano najbrže ponavljanje. Ovo doprinosi bržem pronalaženju mete, a time i preciznom praćenju.


Helix nije razvijen samo za lov, već i za put do tamo. Merkelova definiše novi kvalitet uklanjanja. Čarobna reč za demontažu lovačke puške bez alata. Merkel je usavršila klasično skidanje i implementirala ga u seriji po prvi put u ovoj klasi. Ova puška se može demontirati skoro do veličine aktovke u tri jednostavna koraka. Čak i manje iskusni ljudi mogu to da urade za nekoliko sekundi - i dovedu Helik u transportne dimenzije.

Obezbeđenje strelca
Sigurnost je dobar osećaj da možete bezbrižno ići u lov – jer sama puška nudi najbolje bezbednosne uslove. Zatvarač spirale je dalji razvoj klasičnog zatvarača sa rotirajućom glavom - nijedan drugi princip ne zaključava repetitore sigurnije. Kod Merkel RX Helixa, zavrtanj sa rotirajućom glavom je kombinovan sa principom spirale da bi se formirao linearni repetitor. Zatvarač je inkapsuliran sa zadnje strane radi dodatne sigurnosti i protiv prljavštine.

Nenamerno ispaljivanje metka
Kočnica RKS Helix-a se nalazi na vratu kundaka. Sistem stavlja pod napetost samo dodirom palca neposredno pre pucanja - i isto tako lako se može ponovo osloboditi.

Sigurna funkcija
Sistemi za ručno pokretanje ponekad pate od nedostatka energije za paljenje. Patentirani sistem čekića sa čekićem na zglob je razvijen za Helix, koji isporučuje maksimalnu energiju paljenja: za bezbedno oslobađanje metka.

Linearno ponavljanje
Ponavljanje u pripravnosti je vrhunska disciplina brzog naknadnog udarca. Helix majstorski savladava ovu disciplinu i kombinuje dejstvo rotacionog zatvarača sa pravim linearnim dejstvom zatvarača u položaju za paljbu - bez i najmanjeg ometanja okretanja ili naginjanja kao kod drugih pušaka sa ravnim povlačenjem. Oko ostaje na meti, ručica zatvarača je tačno iznad okidača. 

Ostanite na meti
Klizač se pri ponavljanju ne pomera dalje od grla kundaka prema oku strelca, što ometa nišanjenje kod konvencionalnih sistema. Sa spiralnim sistemom, kretanje se odvija samo unutar kućišta sistema. Oko ostaje neometano na meti. Sada drugi snimak: oslobađa ga fino podesivi direktni okidač sa suvim karakteristikama – to je prava ergonomija.

Sistem cevi - mogućnost menjanja cevi
Revolucija u toku. Sistem cevi za zatvaranje stoji iza usavršenog Merkelovog skidanja: cev, glava zatvarača i sistem su povezani mehanizmom spojnice koji se može osloboditi jednom polugom - bez alata. Čišćenje cevi i klizača je takođe dečija igra zahvaljujući sistemu cevi zavrtnja: uklonite cev, odvrnite glavu zatvarača - svi delovi su lako dostupni i lako se čiste.

Tehničke specifikacije:
Kapacitet magazina: 3 kertridža
Sistem: Puška sa direktnim povlačenjem sa omerom 1:2, kućište zatvorenog sistema
Plastičan kundak
Okidač: direktan okidač, podesiv od 900-1900 g
Nišan: uklonjiv
Navoj za cev: M15x1
Dužina cevi: 56 cm za standardne kalibre
Dužina cevi: 61 cm za magnum kalibre
Ukupna dužina: 107 cm (pri dužini cevi od 56 cm)
Ukupna dužina: 112 cm (pri dužini cevi 61 cm)
Težina: 3 kg
Integrisana pikatini šina

Ocena:

Unesite kod sa slike

Vezani artikli


Srodni proizvodi

Lovački karabin Steyr Arms SM 12 SX .30-06 sa nišanima
Merkel RX Helix Black 30-06 56cm / okvir3m
Merkel RX Helix Explorer .30-06 56cm/okvir3m fluted
DDA Canona © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.