DDA Canona

Fabarm Iris .3006 51cm / okvir3m
Komentari
239.990,00 rsd.
Cena sa PDV-om.
Šifra: 12918
Proizvod dostupan u našim maloprodajama
Za dodatne informacije pozovite nas na 016213223

Dostava na teritoriji cele Srbije

Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od preko 5.000 din

 Količina 

FABARM IRIS 
Fabarm Iris je savremeni lovački karabin koji ispunjava uslove novokonstruisanih pušaka.
To znači da mora da ima mogućnost lake i brze izmene cevi i kalibara. Zatim, udarni mehanizam mora da ima mogućnost ručnog, lakog napinjanja i relaksiranja. Puška mora da bude kompaktna u transportnim uslovima, odnosno da se lako nosi u specijalnom koferu sa demontiranom cevi i demontiranim optičkim nišanom.

"Fabarm" ima i jednu osobenost... Sve cevi sa unutrašnjim ožlebljenjem, po njihovim nacrtima radi fabrika "Merkel" iz Suhla. Izrada karabinskih cevi, naročito hladno kovanih, zahteva skupa postrojenja i složene skupe alate, koji se brzo troše i habaju. Zato je "Fabarm" odlučio da angažuje vrhunskog proizvođača cevi iz Nemačke.
Cevi karabina Iris smeštene su u sanduku od lake legure aluminijuma ergal 55, koja je razvijena za izradu vitalnih delova aviona. Ovaj lagani, čvrsti i lepo oblikovani sanduk nalazi se kao celina između kundaka i potkundaka. U sanduku su montirani udarni mehanizam, odnosno sklop obarača, okvir za municiju, cev i zatvarač. Kako i pretpostaljate čim se cevi mogu menjati, a sanduk je od lake legure, to se bravljenje zatvarača odvija direktno u cevi. Na čeonom delu zatvarača nalaze se tri jaka zabravljujuća brega raspoređena pod uglom od 120 stepeni. Ovaj raspored bravećih bregova uslovljava kretanje ručice zatvarača u vis, za samo 60 stepeni. Pored bržeg i lakšeg repetiranja, ovaj mali ugao ručice omogućava najniže moguće smeštanje optičkog nišana. 

Ručica zatvarača modela Fabarm Iris ima loptasti završetak na dnu i priljubljena je uz sanduk, tako da uopšte ne smeta pri nošenju puške. Puška se do lovišta transportuje u bezbednom koferu, u kome ima mesta za dve cevi, optički nišan, zatvarač, potkundak, okvir i kundak sa sandukom. Puška teži 3,3 kg, a kofer je dimenzija 80x45 cm. Velika je prednost puške koja se može transportovati u rasklopljenom stanju.

Karakteristike:
Obrtnočepni karabin
Hladno kovana cev
Plavi saten premaz na cevi
Podesivi fiber optički mehaničko nišani
Sanduk Titanijum
3 zabravljujuće brege 
Ugao ručice 60°
Drveni Kundak
Težina oko 3,3kg
Odvojivi okvir kapaciteta 3 metka

  • Vrsta:
  • Poluautomat
  • Kalibar:
  • .30-06 Spr
  • Dužina cevi:
  • 20" - 51cm
  • Tip kundaka:
  • Drvo
Ocena:

Unesite kod sa slike

Vezani artikli


Srodni proizvodi

Browning Bar MK3 Tracker Pro HC Fluted 30-06
Benelli MR1 .223Rem/51cm/okvir 5metaka
Merkel SR1 standard 9.3x62 - 50cm
Benelli Lupo BE-S.T. .3006 56cm - 22'' okvir 5 metaka 14x1 navoj
Karabin Taurus T4 .223 Rem okvir 30
DDA Canona © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.