DDA Canona

Beretta BRX1 .30-06 / 51 cm / okvir 5+1
Komentari
188.000,00 rsd.
Cena sa PDV-om.
Šifra: 12726
Proizvod dostupan u našim maloprodajama
Za dodatne informacije pozovite nas na 016213223

Dostava na teritoriji cele Srbije

Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od preko 5.000 din


Beretta BRX1

Italijanska firma Bereta predstavila prvi lovački karabin direktne akcije. Inženjeri firme Beretta odlučili su se za rešenje bazirano na sklopu nosača i rotacionog zatvarača karakterističnog za automatske puške.

Karabin direktne akcije Bereta BRX1 karakterišu oštre linije i crni kundak izrađen od polimernog kompozita, identičnog materijala koji firma koristi za vojne automatske puške.

Na telu nosača nalazi se kosi kanal kroz koji saobraća osovina koja spaja nosač i zatvarač – na taj način obezbeđena je rotacija zatvarača. Zatvarač je moguće obraviti isklјučivo povlačenjem za ručicu (bolјeg razumievanja radi, kada bismo na pušci Zastava M70AB2 podizanjem tromblonskog nišana prekinuli dotok barutnih gasova i uklonili povratnu oprugu dobili bismo ručno repetirajući karabin i upravo na tom principu radi novi BRX 1). 

Posebna pažnja poklonjena je ambidekstralnosti celog sistema.Tako je jednostavnim premeštanjem ručice sa jedne na drugu stranu nosača i zakretanjem glave zatvarača za 180 stepeni (čime je rešeno izbacivanje čaura desno ili levo) pušku moguće prilagoditi levorukim strielcima. Ambidekstralni sistem za zapinjanje odnosno kočenje nalazi se na dohvat palca iznad vrata kundaka sa zadnje strane zatvarača i omogućava strelcu da blokira zatvarač i okidač ili samo okidač, pri čemu zatvarač slobodno saobraća radi praženjenja ležišta metka.

Izmjenjiva rotirajuц́a glava zatvarača poseduje jedan red od osam bravećih zuba za standardne ili dva reda po osam zuba (ukupno šesnaest) za magnum kalibre. Svaka izmenjiva glava zatvarača dolazi sa pripadajućom cevi i ekstenzijom, što znači da se kalibri na karabinu Bereta BRX 1 lako mijenjaju jednostavnim montiranjem cievi, glave zatvarača i okvira. 

Kako bi kupci bili apsolutno sigurni u kvalitet, bezbednost, čvrstinu i pouzdanost novouvedenog sistema direktne akcije (sigurni da im zatvarač pri aktiviranju prepunjenog metka neće izbiti oko) ugledna italijanska firma odlučila je da civilno oružje BRX1 podvrgne vojnim procedurama testiranja po NATO standardu, premda to nije obavezno ni uobičajeno. Proizvođač tvrdi da je karabin direktne akcije Beretta BRX1 studiozno podvrgnut najstrožijim NATO testovima izdržlјivosti i bezbednosti.

Bereta BRX1 se hrani iz odvojivih okvira kapaciteta do pet metaka. Okviri su izrađeni od polimera, imaju svietlo narandžasto dobro vidlјivo telo i crno dno sa setom simetričnih dugmadi/utvrđivača. Dostupni su u tri varijante koje određuju grupe kalibara (Standard, Long i Magnum) i obieženi su brojem koji je plasiran na zadnjem delu tela.

Veličinu i formu dobro oblikovanog pištolјskog rukohvata kao i dužinu kundaka moguće je podestiti uz pomoć seta predviđenih umetaka. 

Novi Beretin karabin direktne akcije ostavlјa utisak jednostavnog i pouzdanog, dobro promišlјenog i apsolutno dovršenog oružja. Saobraćanje zatvarača je prirodno i munjevito čemu svakako doprinosi odabrani ugao i položaj ručice zatvarača čija je kugla pozicionirana tačno iznad okidača.  

Posebno je interesantan mehanizam za okidanje putem oroza/udarača koji je sastavni element zasebnog i lako odvojivog mehanizma za okidanje. Odvojiva grupa mehanizma za okidanje na karabinu Beretta BRX1 može se lako odvojiti od sanduka bilo kojim improvizovanim malim alatom što će omogućiti korisniku da podesi težinu jednostepenog okidača od minimalnih 900 grama do maksimalnih 1,5 kilograma u koracima od 200/250 grama (ukupno tri pozicije/težine okidanja). 

Cev dužine 51 cm sa  promerom od 16 mm. Na ustima se nalazi poklopcem zaštićeni navoj M14, a na ekstenziju cevi plasirana je šina za montažu optičkih nišanskih uređaja. Karabin može biti opremlјen standardnom Pikatini šinom, finskim tipom šine “lastin rep” od 17 mm ili novim originalnim Beretinim rešenjem za brzo montiranje i demontiranje optičkih nišana. 

Kalibar: 30-06
Akcija: Direktna akcija sa rotirajućim zatvaračem
Kundak: Crni polimer
Okviri: Odvojivi, narandžasti polimer,  kapacitet 5 + 1 
Dužina cevi: 510 mm 
Okidanje: Odvojiva grupa mehanizma za okidanje, podesivi okidač (950, 1250 i 1500 grama).
Kočnica: trostepena
Proizvođač: Pietro Beretta Arms Factory

Ocena:

Unesite kod sa slike

Vezani artikli


Srodni proizvodi

Benelli Argo E Wood .30-06 - 56cm - 4+1
Browning Bar MK3 Hunter Gold S .3006 MG4 DBM
Browning Bar MK3 Tracker Pro HC Fluted 30-06
Benelli Argo E Wood 338 Win Mag/61cm/2+1
Benelli Argo E Wood 9,3x62 - 56cm - 4+1
DDA Canona © 2023. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.